Tekirdağ 1 Şubesi

TEKİRDAĞ MEMUR-SEN – TOKİ İŞBİRLİĞİ İLE ÜYELERİNE KONUT YAPACAK.

Son günlerde Memur Sendikaları Konfederasyonu Tekirdağ İl Başkanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında varılan anlaşmaya istinaden üyelerine konut yaptırılacağı haberi basında geniş yer bulmuştur. Bu itibarla kamu personelimizce konuya gösterilen ilgi ve talep memnuniyet vericidir. Ancak meydana gelebilecek bilgi kirliliği ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur. 05.03.2013 salı günü yapılan Memur-Sen’ e bağlı Sendikalar İl Başkanları toplantısında konu hakkında değerlendirme yapılmış olup, aşağıda yer alan haliyle açıklama yapılması ve basın yoluyla tüm üyelere duyurulması kararı alınmıştır.

 

Söz konusu Toki Başkanlığı ile Tekirdağ Memur Sen arasında Memur Sen üyelerine konut yaptırılması anlaşması hakkında heyetler arası görüşmeler yapılmış olup prensipte karşılıklı mutabakata varılmıştır. Ön taleplerin derlenmesi ile oluşacak üye konut talepleri ve yapılacak konutlara ilişkin projeye esas teşkil edecek konut sayısı belirlenerek son hali verilecektir. Anlaşma öncesi ön talep başvuru dilekçeleri toplanarak Toki’ye sunulacaktır. Akabinde ise konut büyüklüğü, sayısı ve fiyatı ile ödeme şekli belirlenerek üyelerimiz arasından ön talepte bulunanlar arasından öncelikli olarak reel talepler toplanacak ve inşaat işlemlerine başlanacaktır.

 

Buna göre son ön talep başvurularının 29.03.2013 tarihine kadar toplanarak heyetimizce Tokiye sunulacağını hatırlatmak isteriz. Ön talep ve diğer gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmelerimiz sürecektir. Söz konusu anlaşmanın Tekirdağ’ın Kentsel Dönüşümüne ve Memur-Sen üyelerine fayda sağlayacağı umut ve temennisiyle hayırlı olmasını dileriz.

Not: Başvuru formunu indirmek için tıklayınız

MEMUR-SEN TEKİRDAĞ İL BAŞKANLIĞI ADINA

FERRUH TOPUZ

İL BAŞKANI