Tekirdağ 1 Şubesi

"Kardeşlik" Konulu Gecemiz Muhteşemdi

"Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Memur Sendikaları Konfederasyonu Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen "Peygamber Efendimiz'in Kardeşlik Anlayışı" konulu yarışmanın ödül töreni muhteşemdi.

12 Nisan 2013 Cuma gecesi İsmet İnönü Kapalı Spor salonunda halkımızın yoğun katılımı ile gerçekleşen gecede konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube başkanı Ferruh Topuz:

"Bu akşam sizleri aramızda görmekten mutluyuz. Görüyoruz ki baharın müjdecisi olan Nisan ayı artık kutlu doğum haftası etkinlikleri ile anılmaktadır. Bildiğiniz üzere baharın müjdecisi cemrelerdir. Bir kutlu mevsimde bir yetim olarak dünyamıza teşrif eden efendimiz de insanlığın kara kışına son vermek için yürek toprağına düşen bir cemre gibidir. Sevgiden ve merhametten nasibini almamış insani değerlerini yitirmiş yürekler, O' nun getirdiği mesajla birbirine ısınmış, kaynaşmış ve örnek nesil olarak tarihteki yerlerini almışlardır" dedi.

Biz kardeşliği O'ndan öğrendik. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bu vesile ile alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimizin kardeşlik anlayışını öğrenmelerini, sağlamayı amaçladık. Bugün her zamankinden daha çok birbirimizi sevmemiz, birlik beraberlik duyguları içinde birbirimize sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu çalışma sosyal sorumluluk anlayışımızın bir ifadesidir.

Yarışma soruları bir ay öncesinden dağıtıldı. Ailelerin gündemine bu konu girsin, konuşulsun, kaynaklar karıştırılsın, bu heyecan hep birlikte yaşansın istedik. Burada ki tablo bu amacımızın gerçekleştiğini göstermektedir. Eğitimci arkadaşlarımız titiz bir çalışma ile cevapları değerlendirdiler ve nihayet bu gece ödüller sahiplerine ulaşacak. İki kategoride gerçekleşen bu yarışmamızda dereceye giren 22 katılımcıya 4 laptop, 4 tablet bilgisayar, 4 fotoğraf makinesi, 4 cep telefonu, 4 renkli yazıcı ve 2 bisiklet dağıtılacak. Ayrıca 150 katılımcıya Flash bellek hediye edilecek, Yine katılan her katılımcıya sponsorlarımızın hediye ettiği yüzlerce kırtasiye seti dağıtılacaktır.

Pek çok kişinin emeği ve desteği ile gerçekleşen bu etkinlikte heyecanımızı ve yükümüzü paylaşan herkese çok teşekkür ediyoruz. katılımcıları, ailelerini ve öğretmenlerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. "İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe gerçekten iman etmiş sayılmazsınız" buyuran Nebi'ye selam olsun. Gecemiz mübarek olsun dedi.