Tekirdağ 1 Şubesi

EBS Tekirdağ şubesi 2022 yılının son il divan toplantısı yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ şubesi tarafından, Tekirdağ İlim yayma cemiyeti konferans salonunda 2022 yılının son genişletilmiş il divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ şubesi başkanı Ferruh TOPUZ, şube yönetim kurulu, ilçe başkanları, ilçe yönetimleri ile denetleme kurulu üyeleri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ferruh TOPUZ, “davası, cesareti, inancı iradesi, idealleri olan bir teşkilatız, seçimlerden önce ne karar aldıysak, ne dedi isek; sözümüzde durduk, yine birlikteyiz, yine beraberiz” dedi.

Delege ve 4. Olağan genel kurul seçimlerinin 30 yıllık geleneğe yakışan demokratik nezaket içinde tamamlandığını dile getiren TOPUZ, “Bu süreçte olgunluğuyla herkese örnek olan teşkilatımıza yürekten teşekkür ediyorum. Zaten bu kadar büyük bir davayı sırtlamış insanlara yakışan da bu olgunluktur. Seçimlerimizin üyelerimize, sendikamıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Nöbeti devredenlere hizmetlerinden dolayı teşekkür, nöbete devam edenleri ve nöbeti devralanları tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak aldıkları 200 civarındaki kazanımların itibarsızlaştırılmasına fırsat vermeyeceklerini vurgulayan TOPUZ, “Daha yeni elde ettiğimiz sözleşmelilere kadro kazanımını sahada iyi anlatmalıyız, masada tek bir sözü bile olmayanların sahiplenmesine, her çözümümüze bir sorun bulmaya çalışanların kuru gürültüsüne pabuç bırakmayacağız. Bir düzenlemenin eksiği varsa tamamlamaya çalışırız. Öğretmenlik Meslek Kanunu; öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkını, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesini, uzman ve başöğretmenlik sistemini, uzman öğretmenlik/başöğretmenlik için öngörülen tazminat oranlarının artırılmasını, aday öğretmenlikten asli öğretmenliğe geçişte sınavın kaldırmasını sağlıyor.” dedi.

 

Daha sonra, üye çalışmaları, sosyal medyadaki sendikamız aleyhindeki algılar ve il milli eğitim müdürlüğünün projeleri konularında ilçe başkanları söz alarak rahatsızlıklarını ifade ettiler. Bu hususta rapor hazırlanarak önümüzdeki hafta bazı görüşmelerin yapılması kararı alındı.
 

Toplantının sonunda Muratlı ve Şarköy ilçe Temsilciliği görevlerinden kendi istekleri ile ayrılan ve 4. Dönemde devam edemeyecek olan Üzeyir Uzun ve Salih Erden’e hizmetlerinin anısına şube başkanı Ferruh Topuz tarafından birer plaket takdim edildi.