Tekirdağ 1 Şubesi

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı Kapaklı'da İşyeri Temsilcileri Toplantısına Katıldı

Eğitim Bir - Sen Kapaklı Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıya; Eğitim Bir - Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakıcı, Eğitim Bir - Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, Eğitim Bir - Sen Kapaklı Şube Başkanı Cengiz Vural, Komşu ilçelerin yönetim kurulları, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve okul Yöneticileri, işyeri temsilcileri katıldı.

"EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Programda selamlama konuşması yapan Eğitim Bir-Sen Kapaklı Temsilcisi Cengiz Vural, “Bizler sendika yönetimi olarak devraldığımız bu koltuğu en iyi şekilde temsil etmek için uğraşıyoruz. Bugün sizleri de burada toplayıp hem bir araya gelmek hem de genel başkan yardımcımızı ağırlamak istedik. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.” dedi.

“İYİLİK HAREKETİYİZ”

 

Programda konuşan Eğitim Bir Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, Eğitim Bir - Sen’in şu anda 3 bin 560 üye ile Tekirdağ’ın en güçlü, en etkili ve en yetkili sendikası pozisyonunda olduğunu belirtti. Eğitim Bir - Sen olarak aynı zamanda bir iyilik hareketi olduklarını belirten Topuz, “Tüm eğitim çalışanlarını kapsayan bir anlayışla bu işi yapıyoruz. Yaklaşık 802 tane kazanıma imza atmış bir teşkilatın mensuplarıyız. İyi ki Eğitim Bir – Sen’liyiz diyorum” dedi. Topuz’un ardından konuşan Eğitim Bir - Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakıcı da, toplantıda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Örgütlenmeye başladığımız günden bugüne sizlerle hem niteliksel olarak hem de nicelik anlamında büyük işler başardık, başarmaya devam ediyoruz. Sendika olarak biz hem uluslararası arenada hem ülkemizin genel gündemi içerisinde hem de eğitim gündemine dair, eğitim çalışanlarının sorunlarına ve özlük haklarına ilişkin önemli gündemlerimiz, mücadele alanlarımız var” ifadelerini kullandı.

 

“DUYARSIZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

 

Eğitimcilerle birlikte yıllardır yürüttükleri ve yürütmeye devam ettikleri mücadeleler olduğunu kaydeden Çakıcı, “Bizler öncelikle büyük fotoğrafa bakarak sendikacılığı çizme gayreti içerisindeyiz. Dünyanın herhangi bir yerinde olan olayda sendika olarak bizim tarafsız ve duyarsız kalmamız mümkün değil” dedi.

“DÜNYAYA BARIŞ GELECEĞİNE İNANIYORUZ”

 

Uluslararası emek hareketlerinin dayanışması ile dünyaya huzur gelebileceğine inandıklarını da ifade eden Çakıcı, “Emek hareketi mensupları birbirine omuz verdiği zaman dünyaya barış geleceğine inanıyoruz. Bu nedenle Memur-Sen ve Eğitim Bir - Sen olarak 100’ün üzerinde uluslararası konfederasyon ve sendikalarla eğitim iş birliği dayanışma ve anlaşmalarımız var. Uluslararası boyutta toplantılar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın önemli bir kısmında dünyada olan tecrübeyi Türkiye, Türkiye’de olan tecrübeyi farklı uluslararası alanlara taşıma gayretine giriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU COĞRAFYADA YAŞIYOR OLMANIN BEDELİ VAR”

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın oldukça özel olduğunu ve bu özel coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu da söyleyen Çakıcı, “Bu coğrafya çok özel bir coğrafya. İlk savaşın ve ilk barışın olduğu bir coğrafya. Dolayısıyla çok kıymetli bir coğrafya ve bu coğrafyada yaşıyor olmanın bedeli var. Bu coğrafyada yaşayabilmenin öyle kolay olmadığını hepimiz biliyoruz. Biz bu coğrafyada yaşıyorsak bu coğrafyanın kıymetini de bilmek gibi bir mecburiyetimiz olduğunun farkındayız. Bu coğrafyada yaşıyorsanız başka coğrafyada yaşayanlara da umut oluyorsunuz. Böyle güzel bir tarafı var. Bu önemin farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.